За MyHoliday.bg | Реклама | Контакти | Карта на сайта
   
       Почивки                     Хотели
       Рент-а-кар                  Полети

Моите Пътеписи

Пътешествие из земите на Израел - (Йерусалим - Тел Авив) целият пътепис

Tiger Temple, Тайланд - (Бангкок) целият пътепис

Зелени ваканции за малко пари, все по-търсени - (Обиколен Тур) целият пътепис

Седмица на културата в Рим! - (Рим) целият пътепис

Крепостта Бялград - завръщане за кратко в миналото - (Гугутка) целият пътепис

Всички пътеписи

Wizz Air открива нова линия до Швеция


Нискотарифната авиокомпания Wizz Air открива нова линия от Летище София до южния шведски град Малмьо. Това съобщи търговският директор Гергю Абран. Полетите започват от май 2014 г., като цената на еднопосочния билет стартира от 59.99 лв.

"Полетите до Скандинавия са липсващо звено, а Малмьо е добра входна точка, като има добри връзки и с Дания и по-специално Копенхаген", обясни Абран. Малмьо е и един от шведските градове с най-много имигранти. Полетите от София към Швеция ще бъдат два пъти седмично - понеделник и петък.

Компанията увеличава и седмичната честота на някои от полетите си от София. Това са линиите до Брюксел Шарлероа (от 3 на 4), Айндховен (от 4 на 5), Лондон Лутън (от 7 на 11) и Милано Бергамо (от 7 на 10).

Разрастване в ход

С линията София - Малмьо дестинациите от столицата стават 16. От тази година компанията ги разшири с още три - Ларнака, Киев и от края на октомври и до Дубай. Полетите до шведския град ще бъдат три пъти седмично.

От авиокомпанията съобщиха, че планират и позициониране на четвърти самолет в София, като изпълнителният директор на Летище София Христо Щерионов изчисли, че очаква разрастването на дейността на Wizz Air да увеличи трафика на пътници със 7%, а самолетодвиженията с 5.7%.

Търговският директор на компанията обясни, че не планират полети до Виена и Будапеща. Полетите до Виена са трудни и нерентабилни за нискотарифната компания поради високите летищни такси там. Колкото до полетите до Будапеща, те са нерентабилни порада късото разстояние и нуждата от по-чести полети, за които няма достатъчен пътникопоток.

Втори след "България ер"

Нискотарифната авиокомпания се нарежда на второ място на база превозени пътници след "България ер", като по този показател държи 21% от пазара. От тази година с полетите си до Киев и до Дубай, компанията разшири периметъра си на действие. Нискотарифният превозвач все пак е ограничен от самолетния си парк, състоящ се от Airbus 320, за по-дълги дестинации.

Разрастването на компанията е повсеместно, като от началото на годината тя е увеличила флота си с 6 самолета и вече има 45. Отчита и ръст на пътниците от 10.7 млн. през 2011 г. на 12 млн. през миналата година. Увеличават се и линиите - от 250 на 296 към момента. Колкото до използваните летища - 36% от тях са първостепенни, а останалите второстепенни.

4 Септември 2013

<<следваща предишна>>

Предишни Новини

Всички новини

MyHoliday Приятели

  news rss   
 
Copyright 2006 MyHoliday.bg България | Чужбина | Хотели | Полети | Рент-А-Кар | Туристически каталог | Правила за използване | Общи условия